VAŠI ODZIVI IN REFERENCE :

Če ste bili z našimi storitvami zadovoljni nam lahko vaše mnenje in vaša razmišljanja pošljete na naš naslov in pisma, ter ostalo bomo objavili na tej strani.

Ko crkne bojler …

Moj prvi dan kot full-time pisateljica

Kot mnogi že veste sva s Carlitosom dogovorjena, da si vzamem eno leto in poskušam narediti vse, kar se narediti da v smislu pisateljevanja. Torej, dobit založnika, spravit knjigo v tisk, delat promocijo, pisat novo knjigo, prejšnjo prevest v kak drugi jezik itd … V glavnem: načrtov in dela več kot dovolj!

Danes bi moral biti moj prvi delovni dan in kljub nekolikšni zaspanosti (jet lag), naj bi stopila v stik z nekaterimi založniki iz mojega seznama, poleg tega pa uvedla popravke v mojo knjigo, napisala sinopsis itd. Zapolnila naj bi celih 8 ur. Brez čik pavz … Ker pač ne kadim. Lahko pa bi si vzela kako japka pavzo. Za zdravje …

Ti kar sanjaj!! Moj dan se je obrnil popolnoma drugače … Zjutraj me Carlitos opozori, da nimamo tople vode. Ups! Premikam termostat, študiram kaj bi lahko bilo, Carlitos gre v službo, jaz pa potrpežljivo čakam na čudež v obliki tople vode … Danes pa res ne moremo ostati brez tople vode!!! Moji lasje tega ne bi prenesli!

Googlam po internetu, dobim nekaj nasvetov in začnem sumiti (beri: močno upam in prosim!), da je šla samo varovalka. Carlitos me preko Google talk pošilja do hišnika ali pa do našega stanodajalca … Ja, lahko je dajat nasvete, ko ni treba tebi rihtat!

Kaj lahko naredi naš stanodajalec preko telefona?? Nahaja se namreč na štajersken delu Slovenije. In hišnik? Večkrat so mi že rekli, da on ne opravlja teh popravil. Da je pač samo hišnik … Poleg tega pa mi srce (in ponos!) ne dovoli, da bi ljudi spraševala za pomoč … Vsaj dokler ne poskusim vse kar je v moji moči. In nenazadnje … da bi jih zmotila samo zato, ker je šla varovalka?! Ne srce mi tega ne dovoli …

Torej skočim na bus do BTCja, Baumax-x (a mi ve kdo povedat, kje je kakšna trgovina z elektromaterialom v bližini kliničnega?!), kupim paket varovalk 16A in skočim nazaj na bus … Vse zelo hitro, saj mora biti izpostavitev mojih briljantnih las javnosti čim manjša. Doma takoj zamenjam varovalko in puf! … Iz varovalke skoči iskrica. Ne bo šlo tako lahko, kot sem mislila.

Carlitos mi spet vrže pod nos hišnika … Dobro, no. Naj ti bo. Ker pač že vem, da je problem morda nekoliko večji kot le pregorela varovalka. Na mojo srečo je v stanovanju hišnika vse tiho in na moje zvonenje se nihče ne javi. Kličem Carlitosovega prijatelja, ki se posvetuje s svojim tastom in skupaj mi dasta prognozo: gotovo je šel grelnik, poklicat bo treba mojstra. Svetujeta mi servis Gorenja. Kličem, kličem in ko se mi končno javijo mi povejo, da lahko pridejo šele naslednji teden.

Nič, spet grem na net in kontaktiram pravega majstra – gospoda Skopca, edinega, ki sem ga dobila na netu. In ker je bil tako prijazen in učinkovit, mu bom naredila še malo reklame. Malo se pomeniva, pove mi kakšne so cene in kaj je po njegovem problem in mi reče, da če ga pokličem v roku pol ure, lahko pride še danes in vse urihta. Danes?! Madonca, to je treba izkoristit!!

Kličem stanodajalca, mu pojasnim v čem je problem in ga vprašam kaj naj naredim. Pojasni mi, da se na to ne spozna in kratko malo preloži vse name. Super. Zdaj pa povejte kaj naj naredim: naj dam star bojler popravit za 120 EUR ali naj za 3x večjo ceno zamenjajo cel bojler??? Ja, bila sem v dilemi. Veliki dilemi. Nenazadnje novega boilerja ne nameravam plačati. Niti pol-pol, kot je predlagal stanodajalec. Popravilo bi morda že, čeprav bolj kot razmišljam, manj smiselno se mi zdi, da bi karkoli plačevala (tudi popravilo) za 15 let star bojler. Ok, če bi živela tle 5 let prej in 5 let pozneje, ampak sva tuki šele leto in pol (recimo) in čez 10 mesecev me ne bo več … Ne zdi se mi logična taka investicija z moje strani. Še posebej ker gre še vedno za študenstko stanovanje …

“Naš” star bojler.

“Naš” star bojler.

V čem je torej problem našega bojlerja? Ker pač naj bi štel že 15 let, se je v njem nabralo toliko vodnega kamna, da je prenehal delovati. Sicer bi se ga lahko popravilo (menjava grelca, čiščenje kamna in menjava termostata, ki je bil že pred enim letom v zadnjih izdihljajih in nisem bila prepričana v njegovo delovanje), ampak potem bi se lahko pojavili drugi problemi kot kapljanje in spet bi bilo treba klicat koga … Dolgoročno je nov boiler vsekakor najboljša rešitev in to sem povedala stanodajalcu, ko sem ga morala PONOVNO klicat.

Tole pa je termostat … Brez kakršnekoli lučke, seveda. “Lučka je za šibke,” bi rekel Carlitos.

Pa mi je dal (sicer ne opolnoma prepričljivo) zeleno luč za zamenjavo bojlerja … in smo ga zamenjali. Naš mojster je prišel kot dogovorjeno, snel star bojler, šel kupit novega, ga montiral, starega spravil v klet, kjer čaka na odvoz kosovnih odpadkov. Vsega je bilo konec … tudi mojega dneva. Razen nekaj ukradenih minutk, ko mi je uspelo popravit par strani v moji knjigi, ni bilo ne duha ne sluha o moji “ful-time” dejavnosti. Ampak imamo pa nov bojler … in toplo vodo!

Nov bojler

No, ja … Sej blazne vizualne razlike s prejšnjim ni … Noter pa nisem pokukala.

Zgodba je bila objavljena na blogu gospe Ksenije, po tem ko je zgodba iz bloga odstranjena smo jo prenseli na to našo stran, in pričakujemo tudi vaše odzive.