Prizmatična fizikalna naprava za nevtralizacijo vodnega

kamna – PRIZMAMAG

Prizmatično fizikalna magnetna naprava za nevtraliziranje vodnega kamna. Enostavna montaža brez poseganja v vodovodno instalacijo. Magnetno napravo enostavno namestimo na zunanji del cevi in jo rahlo privijačimo. Vgradnja je možna takoj za merilcem porabe vode  pri vhodu v hišo ali neposredno pred potrošnikom, kot so bojler, pomivalni stroj, pralni stroj, kotli za centralno ogrevanje, kavni aparati in podobno. Prednosti: – enostavna montaža – deluje brez električne energije – brez kemičnih sredstev NARAVNA TRDOTA VODE: Vodna podtalnica vsebuje razne rudninske snovi in minerale. Navadno največ kalcija in magnezija, tako vodo imenujemo »trda«. Trda voda vsebuje različno število prostih ionov kalcija in magnezija (trde soli). Trdoto vode merimo v trdotnih stopinjah (nemških ali francoskih). Nemška trdotna stopinja pomeni, da se nahaja v litru vode 28mg kalcijevega oksida, ali 24 mg magnezijevega oksida, oz. mili ekvivalentov vseh snovi na 1 liter vode. POSLEDICE NASTAJANJA VODNEGA KAMNA Nalaganje vodnega kamna na stenah cevi, v rezervoarjih in na grelcih, povzroča velike stroške zaradi poškodb na vodnih napravah. Znatno se poveča tudi poraba energije za ogrevanje. Z debelino plasti vodnega kamna raste tudi poraba. Poleg tega povzroča nastajanje vodnega kamna težave v industriji, v tehnoloških procesih. PREPREČITEV NASTAJANJA VODNEGA KAMNA V izogib visokim stroškom in motnjam, ki nastajajo zaradi nalaganja vodnega kamna, smo temeljito raziskali možnosti preprečevanja. Na podlagi dolgotrajnih in dragih preizkusov smo razvili napravo, ki bo zadovoljila vsakega uporabnika MAGNETNEGA NEVTRALIZATORJA VODNEGA KAMNA. DOSEŽENI REZULTATI

  • 70% zmanjšano nabiranje vodnega kamna, brez uporabe kemičnih sredstev.
  • Odprava vodnega kamna brez energije.
  • Naprava ne onesnažuje okolja.
  • Majhne dimenzije.
  • Enostavna montaža.

DELOVANJE NAPRAVE Pod vplivom magnetnega polja, skozi katerega se pretaka voda, se struktura kristalov trdih snovi spremeni tako, da se nanje začnejo vezati molekule vode, kot priveski. Privešene delce nosi voda s seboj po ceveh in po celotnem vodnem sistemu. Pod pritiskom v zaprtem sistemu (prostoru), pa se ti delci izločijo (aragonit). Z magnetnimi nevtralizatorji vodnega kamna so doseženi odlični rezultati na različnih področjih uporabe.

 

Še malce za šalo, spet mujo in haso:

  • Žali se Mujo Hasi:– Crko mi bojler, ba!!Pita Haso: … – Kada? – Ne kada, bojler !!!

 

PRINC LOPOVA -zanimiva novica 

Ukrao bojler iz kuće u mjestu Biljane Donje

Jučer je provedeno kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjakom sa zadarskog područja, kojim je utvrđeno da je isti u mjesecu svibnju ove godine u mjestu Biljane Donje izvršio provalu u kuću vlasništvo 52-godišnjaka iz koje je otuđio bojler. Protiv 31-godišnjaka je podnesena kaznena prijava. Še en dokaz, da se kraja boljlerja ne isplača, raje pokličite nas www.bojler.si

Sa neispravnim bojlerom ne treba vam bomba

23. septembar 2010. 15:48 > 16:06
U kući Nikole Prekića Preke u selu Banja kod Aranđelovca eksplodirao je bojler i srušio pola kuće, ali niko nije stradao.
Foto: Beta
U vreme eksplozije, pola sata posle ponoći, u kući nije bilo nikoga, a prizor koji se danas mogao videti je za nevericu: dve sobe su potpuno uništene, kupatilo takođe, prozori su “izleteli” napolje, srča je rasuta svuda po dvorištu, a krov je toliko urušen da se vidi nebo.
Ubrzo su stigli i pripadnici policije iz Aranđelovca i stručnjaci za eksploziv.
Nikola je golman FK Radnički iz Kragujevca i kući dolazi u slobodno vreme, a njegov otac Vladica, terenski radnik na gradilištima širom Srbije, stigao je u Banju dan pre nesrreće.
Sinoć su ga prijatelji pozvali da se druže u kafani “Domovina”. Tu ga je i zatekla vest da mu je kuća gotovo srušena, a kada je došao nije mogao da veruje da je bojler koji je eksplodirao, “ležao” na njegovom krevetu.
Istraga je u toku.
(Tanjug)
 
 
 
 

Kratka šala: Bojler

Zakaj pusti policaj vodo dolgo odprto, preden gre pod tuš ? Zato, ker čaka, da se na bojlerju prižge zelena luč
Bojler ubil človeka Peking, 15.09.2004, 08:31 | STA
Potem, ko je razneslo bojler v savni v kitajskem mestu Batu, je le-ta padel na ulico in ubil nekega pešča.
Bojler, ki je razneslo v savni v kitajskem mestu Batu, je preletel neko šestnadstropno stavbo in končal na ulici, kjer je pri padcu ubil enega in težje poškodoval tri mimoidoče. Kot je sporočila policija, je nek pešec, ko je videl ogromen predmet, kako leti proti njemu, skušal zbežati, vendar mu ni uspelo. Med poškodovanimi sta tudi dva delavca restavracije, ki stoji ob savni. Delavca je poškodovala stena, ki se je zrušila zaradi eksplozije. Vzrok eksplozije grelnika vode, ki v premeru meri dva metra, še raziskujejo.
 

NE ČAKAJTE, da tudi vi postanete del podobne novice, kot smo jo našli na STA.

Poskrbite za optimalno in zanesljivo delovanje vaših bojlerjev že prej.
 
IZKLAPLJATI ELEKTRIČNI BOJLER, ALI NE?
Zanimiv prispevek iz interneta Carmen Hladnik Prosenc
Ljudi, ki si sanitarno vodo ogrevajo z električnim bojlerjem večkrat zanima, ali se z vidika stroškov splača bojler imeti stalno vžgan, ali ga je bolje izklapljati.
Oglejmo si poenostavljen model, da dobimo vsaj občutek, kakšnega velikostnega reda bi bili možni prihranki. Računamo za enotno el. tarifo (17,33 SIT/kWh)
Kaj se dogaja s temperaturo vode v bojlerju, si oglejmo na primeru 80 litrskega stoječega el. bojlerja. Računamo za bolje in za slabše izoliran bojler. Proizvajalec (Gorenje Tiki, katerega bojlerji so po Sloveniji nekako najboj razširjeni) navaja naslednje podatke za toplotne izgube (za T1=700C (temperatura vode v bojlerju) in T2=200C (temperatura zraka v kopalnici)):
Bojler GB50 (bolje izoliran) TG 50 (slabše izoliran) Volumen stoječi ležeči stoječi
30 l 0,99 kWh/dan 1,04 kWh/dan 1,01 kWh/dan 50 l 0,72 kWh/dan 0,98 kWh/dan 1,29 kWh/dan 80 l 0,94 kWh/dan 1,10 kWh/dan 1,86 kWh/dan
Začetna temperatura voda v bojlerju naj bo T1 (700C), temperatura okolice (zraka v kopalnici) naj bo T2 (200C). Bojler je dobro izoliran, zato predpostavimo, da bo temperatura vode padala počasi. Ker pa ima voda v primerjavi z izolacijskim materialom (steklena volna, stiropor) približno 15 x večji koeficient toplotne prevodnosti lahko predpostavimo, da je temperatura vode v sredini in na robu bojlerja enaka. Toplotni tok (sprememba toplote s časom) skozi izolacijo je:
S – površina izolacije x – debelina izolacije
Z nadaljnim računanjem, pridemo do spoznanja, da tempreatura vode v bojlerju pada z naslednjo odvisnostjo:
Pri čemer je: t = 4,31 105 s za bolje izoliran bojler in t = 2,17 105 s za slabše izoliran bojler
Vidimo, da bo temperatura vode po 10 urah, ko bojler ne bo vključen pri bolje izoliranem bojlerju padla na 660C, pri slabše izoliranem pa na 620C.
Histereza termostata, to je temperaturna razlika med nastavljeno temperaturo in temperaturo pri kateri se grelec vklopi, je od 3 do 5 0 C. Torej pri bolje izoliranem bojlerju mogoče sploh ne bo prišlo do vklopa grelca. Tako je vseeno, ali bojler izklopimo, ali ne. Za slabše izoliran bojler pa moramo izračunati, koliko vklopov bo v 10 urah. Izračunamo, v kolikšnem času temperatura pade za 40C, torej na 660C:
t = 5,5 ur
Torej se bo grelec vključil enkrat, morda dvakrat. Z izklopom bojlerja za 10 ur, torej ne prihranimo energije.
Če bojler GB50 (bolje izoliran) pustimo izklopljen 24 ur, se bo voda v njem ohladila na temperaturo: T = 610C. Za ponovno gretje na temperaturo 700C, bomo porabili 0,82 kWh energije. Če pa imamo bojler ves čas vklopljen, pa moramo nadomestiti izgubljeno toploto, ki je 0,94 kWh. Torej se, če bojlerja ne nameravamo uporabljati več kot 24 ur, le-tega splača izklopiti, vendar bomo pri tem prihranili prvi dan le 0,12 kWh el. energije (kar znese pribl. 2 SIT), vsak nadaljni dan pa 0,94 kWh (pribl. 16 SIT).
Bojler TG50 (slabše izoliran) pa se v 24 urah ohladi na 400C. Za segrevanje na 700C porabimo 1,06 kWh energije. Če je bojler ves čas vklopljen pa porabimo 1,86 kWh energije. Torej je razlika 0,8 kWh (oziroma 14 SIT) za prvi dan, vsak nadaljni dan, ko je bojler izklopljen, pa prihranimo 1,86 kWh (oziroma 32 SIT).
Na kratek rok se torej bojlerja ne splača izklapljati. Če npr. odidemo na 10 dnevni dopust in bojler pred odhodom izklopimo, bomo prihranili le 160 SIT pri bolje izoliranem bojlerju oz. 320 SIT pri slabše izoliranem. Če pa si npr. toplo sanitarno vodo v kurilni sezoni pripravljamo s kotlom centralne kurjave in el. bojler izklopimo za pol leta, bo prihranek pri el. energiji vel. reda 3000 SIT oz. 6000 SIT (za slabše izoliran bojler).
Omenim naj še, da se bo v primeru, če imamo T boljerja nastavljeno namesto npr. na 750C, nastavljeno na 650C, v njem izločalo dosti manj vodnega kamna.
Carmen Hladnik Prosenc